Abdulkadir Erdoğan, een Turkse man, die een video had geplaatst op sociale media waarop te zien was hoe dat hij zijn wagen bestuurde met zijn voeten terwijl hij fruit at, riskeert een celstraf van maximum zes jaar.

video

Abdulkadir Erdogan werd vorige maand gearresteerd in de Oost-Turkse provincie Erzurum, nadat zijn video viraal ging en grote verontwaardiging had gelokt. Honderden mensen zeiden dat hij met mensenlevens had gespeeld. “Het leek alsof hij achter de toog zat in een Turks café en niet achter het stuur,” klonk het bij de boze menigte.

Erdogan werd later vrijgelaten, zijn rijbewijs werd wel door de politie in beslag genomen.

Ontkende dat hij een misdaad had begaan

Hij ontkende dat hij een misdaad had begaan en beweerde dat hij slechts “ontspannen” tegen 35 km per uur over straat reed. Na onderzoek presenteerde de openbare aanklager een aanklacht die werd aanvaard door een lokale rechtbank.

Volgens de aanklager vormde Erdogan een risico voor het verkeer en moet hij tot zes jaar gevangenisstraf krijgen, ook al verwondde hij niemand tijdens zijn gevaarlijke rit.

Erdoğan bleef roekeloos rijden, zelfs nadat hij werd vrijgelaten. Op zijn social media-accounts was te zien hoe dat hij, al shisha-rokend, achter het stuur zat.

Hurriyet

A.O.