De vraag naar last minutes is groot, want nu het EK voetbal erop zit en onze weerkaarten andermaal nattigheid aankondigen, wil de Belg met verlof nog slechts één ding: dringend een ticketnaardezon.

«We zagen de voorbije week de last minutes naar de zon met meer dan 50% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorige jaar», zegt Koen van den Bosch van touroperator Neckermann. «Die populariteit blijkt nu een keer zijde te hebben.Wie nog naar Spanje wil reizen, vindt nog moeilijk een hotel.» Neckermann heeft een noodoplossing bedacht: wie nu nog een vliegticket naar Spanje boekt, krijgt er gratis een tent en kampeertips bij.

Reizigers die door het negatieve reisadvies voor Tunesië en de aanhoudende terreur in Turkije willen uitwijken naar Griekenland, zien de keuzemogelijkheden ook zienderogen slinken. «Voor sommige hotels hebben we nog steeds aanbiedingen met kortingen tot 40 en 50%, maar het is duidelijk dat de klanten steeds minder kunnen kiezen», zegt Jetairwoordvoerder Hans Vanhaelemeesch.

«Het is nu hét moment om naar Turkije te gaan», zegt Vanhaelemeesch. «De aanslagen van Istanbul en Ankara waren mijlenver van de badplaatsen vandaan en de resorts daar zijn stuk voor stuk pareltjes, streng beveiligd en vandaag te boeken voor een appel en een ei.»

Nieuwsblad