De telefoonoperator die zichzelf bekendmaakt als Zakharia, deelt de man mee dat Israël niet bestaat. “Het is Palestina, meneer”, verklaarde medewerker gisteren meerdere malen. De vrijwilliger bezorgde Joods Actueel een opname van het gesprek.

https://www.youtube.com/watch?v=dAaFWSvrTHg

 

Bij de dubbele zelfmoordaanslagen op Brussels Airport raakten verschillende Israëli’s gewond. Eén persoon was er zo erg aan toe dat hij in een kunstmatige coma werd geplaatst. Sinds enkele dagen kan hij opnieuw zelfstandig ademhalen. De Israëlische overheid wil de Israëlische burger repatriëren met een speciaal vliegtuig. Vooraleer de man uit het ziekenhuis kan worden ontslagen, moet hij een attest van de bevoegde instanties inleveren.

Een vrijwilliger van het Joods coördinatiecentrum in Antwerpen belde hierover naar het crisisnummer van Binnenlandse Zaken. De vrijwilliger vraagt om het attest, maar hoort tot zijn verbazing dat de operator stelselmatig de naam van het land ‘Israël’ vervangt door ‘Palestina’. De vrijwilliger spreekt de operator daarop aan en vraagt hem of hij Israël niet kent. Daarop laat de medewerker van Binnenlandse Zaken weten dat hij enkel op de hoogte is van ‘Joden die naar Palestina trokken en er het land bezetten’.

HLN.be