De prominente Turkse cosmetische retailer, Tekin Acar, is overgenomen door het Franse Sephora en beide bedrijven hebben een goedkeuring gevraagd aan de Turkse Mededingingsraad voor de erkenning van de verkoop.

De verkoop komt maanden nadat Tekin Acar, de baas van Tekin Acar, aan de media vertelde dat zowel de sector als zijn bedrijf moeilijkheden ondervonden.

Verschillende onzekerheden

De voorzitter van Tekin Acar Cosmetics en ondervoorzitter van de Category Merchandising Association zei ook nog dat er een stijgend aantal retailers in financiële problemen zitten en dat verschillende onzekerheden waarschijnlijk een toevloed van vertrekkende buitenlandse investeerders zal veroorzaken.

Nieuwe regulering

“We hebben nog nooit zulke onzekere tijden meegemaakt. We weten niet eens welke nieuwe regulering als volgende zal uitkomen. Geen enkele investeerder zal geld investeren in een land waar op elk ogenblik eender wat kan gebeuren. Ik heb het niet enkel over de druk van andere munteenheden of hoge huur”, vertelde Acar aan journalisten op 20 januari, zoals werd gerapporteerd door Reuters.

Sephora is een Franse keten van cosmetische winkels opgestart in 1969. Ze bieden bijna 300 merken aan samen met hun eigen merk. Sephora biedt schoonheidsproducten aan waaronder make-up, huidverzorging, lichaamsverzorging, parfums, nagellak en haarverzorging. Het is eigendom van LVMH, een Frans multinational conglomeraat van luxegoederen met hoofdzetel in Parijs.

Hurriyet