In de Kerkelanden in Mol is zaterdagnamiddag een 43-jarige man om het leven gekomen. Het slachtoffer was met een motorfiets van een vriend tegen een muur gereden.

Het ongeval gebeurde zaterdag rond 17.45u in Kerkelanden, een straat in de Molse woonwijk Keirlandse Zillen. Een gezellige dag onder familieleden kende een dramatische afloop. De 43-jarige I.G., een man van Turkse origine uit Antwerpen, was met zijn gezin in Mol op familiebezoek.

Een van de familieleden was in de garage aan zijn motorfiets aan het werken. Toen I.G., zelf een motorliefhebber, een proefrit wilde maken, liep het mis. Hij verloor de controle over het voertuig en botste tegen een tuinmuur verderop in de straat. De man overleefde de klap niet. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden het slachtoffer niet meer redden.

Buurt aangeslagen

De hele buurt reageert aangeslagen op het ongeluk. Tijdens het ongeluk waren er kinderen van de getroffen familie aan het spelen in de straat. Zij hebben het tragische ongeval zien gebeuren. “Ik hoorde opeens een klap. Toen ik wilde uitzoeken wat er aan de hand was, zag ik het slachtoffer liggen. De kinderen in de buurt waren allemaal aan het huilen. Dit is heel tragisch voor de familie”, vertelt een getuige.

“We kennen de familie niet persoonlijk, maar ze zijn altijd heel vriendelijk tegen iedereen. Het is heel erg dat ze zoiets moeten meemaken”, zeggen andere buurtbewoners. De familie van het slachtoffer is in diepe rouw. Zondag werden bij de muur een kaarsje en een hart geplaatst. (mto)

Bron: Gazet Van Antwerpen