ISTANBUL – Een grote groep militairen is in de Turkse stad Istanbul de straat op gegaan. Daarbij zouden er schoten zijn gelost. Dat is door mensen gemeld op twitter.

Naast de schoten en zijn er bruggen gesloten in de Turkse stad melden diverse media. De Turkse premier Yildirim meldt dat er poging tot staatsgreep aan de gang is. De geruchten gaan dat er een aanslag op het hoofdkwartier van de generale staf. Deze berichten zijn nog nergens bevestigd. Volgens Turkse media zou het gaan om een coupepoging. Twitter en Facebook zijn inmiddels uitgezet melden bronnen.

Militaire Coup

Een deel van het Turkse leger voert momenteel een coup uit op de regering in Ankara. Dat heeft de Turkse premier Yildirim verklaard tegenover televisiestation NTV, meldt persbureau Reuters. Tanks rijden door de straten van hoofdstad Ankara en er zouden schoten zijn gelost. Ook zijn in Istanbul twee bruggen over de Bosporus afgesloten. Het is nog niet bekend wat er exact aan de hand is.

Volgens Yildirim is een deel van het leger bezig zijn om de regering omver te werpen. Veiligheidsdiensten zouden in actie zijn geschoten om de situatie te herstellen.