Er is een chaotische en onduidelijke situatie ontstaan in Turkije. Militairen zeggen dat zij de  macht in het land hebben overgenomen. Premier Yildirim bestrijdt dat. Hij zegt dat een deel van het leger geprobeerd heeft een staatsgreep te plegen en heeft opgeroepen tot kalmte. Hij zegt dat veiligheidstroepen doen wat nodig is om de orde te herstellen. Zij die verantwoordelijk zijn, zullen “de hoogste prijs” betalen, zei hij.

In Istanbul en Ankara is veel militaire activiteit. Eerder op de avond was te zien dat de twee bruggen in Istanbul over de Bosporus door militairen met vrachtwagens werden geblokkeerd. In wiens opdracht ze dat deden is niet duidelijk. Ook zijn er tanks bij het vliegveld Atatürk bij Istanbul. Alle vluchten naar het vliegveld zijn geannuleerd. Verder waren er berichten dat er schoten waren gehoord en dat de politie werd ontwapend door militairen. Of dat klopt is niet duidelijk.

 

ppppppppppppp

 

 

Ook uit Ankara kwamen berichten over bewegingen van tanks en straaljagers. De straaljagers vliegen laag over de stad. Volgens Turkse media is het politiekorps gemobiliseerd.