Ondernemer Tekin Celik staart in de resten van zijn bus. Ook zijn kraam brandde uit. Vermoedelijk aangestoken.

Ossenaar Tekin Celik zag in de nacht van zondag op maandag zijn droom in rook opgaan. Metershoge vlammen verteerden zijn bus en zijn döner- en pizzakraam die vlakbij zijn huis aan de Maximiliaan van Oostenrijkstraat stonden gestald.

De brand is aangestoken, zo weet de ondernemer zeker. „Jongens gooiden benzine over de wagens en hebben ze aangestoken. Dat gebeurde tussen twee uur en half drie ‘s nachts.” Tekin Celik is eigenaar van Tekin Döner en Turkse Pizza. Hij heeft geen flauw idee wie er achter de brand zit, die zijn bus en kraam verwoestte.

„Ik heb met niemand ruzie of problemen.” De zoon van Tekin ontdekte de brand. Die hoorde het alarm van de bus en wekte zijn vader. „Ik ben meteen naar beneden gehold en heb 112 gebeld. Ze wilden van alles weten en vroegen naar het kenteken. Ik zei: er staat een gasfles van 110 liter in, jullie moeten zo snel als kan komen.” De brandweer draaide met loeiende sirenes de straat in om de voertuigen te blussen. De ondernemer legde dat tafereel vast met zijn mobieltje en zette het filmpje op Facebook. Bij de beelden schreef Celik een bericht over de ‘ergste nacht van onze levens’.

 

Einde verhaal?

De ondernemer vertelde in zijn verhaaltje hoe hij en zijn familie al sinds 2009 bezig zijn met het verkopen van broodjes döner en Turkse pizza’s. ‘Helaas is alles afgelopen nacht verbrand door brandstichting. We zouden graag alle klanten en vrienden willen bedanken voor de leuke jaren die we mochten delen met jullie samen.’ Dat leest als een afscheid, maar misschien gaat hij toch door met zijn zaak, zegt Celik. „We moeten eerst alles regelen, met de verzekering enzo. Het is één grote ellende. Drama.” De ondernemer heeft de videobeelden ook al laten zien aan de politie en deed aangifte. „Zij gaan de brand verder onderzoeken.” Celik zou komende dagen weer in Rhenen, Mill, Zetten en Den Bosch staan met zijn kraam. Afgelopen zaterdag liet hij het publiek in Oss smullen bij sportpark de Rusheuvel. Daar kwam een delegatie van het Nederlands elftal op bezoek en ging de ondernemer trots als een pauw op de foto met burgemeester Wobine Buijs. Ook die plaat belandde op Facebook, waar gisterochtend meteen al steunbetuigingen binnen druppelden.