Een militair attaché van Turkije voor Kuweit, Mikail Gullu, werd aangehouden door Saoedische functionarissen op verzoek van Turkije op zondag en zal snel uitgeleverd worden. Dat berichtte Anadolu Agency op maandag.

Volgens berichtgevingen werd Gullu aangehouden nadat hij Kuweit had verlaten en een transitvlucht nam van de Dammam luchthaven (Saudi-Arabië) naar Amsterdam na de mislukte poging tot staatsgreep in Turkije. Volgens bronnen zou Gullu benoemd worden tot voorzitter van de Mechanische en Industriële Organisatie als de coup gelukt was.

Saoedische autoriteiten werken momenteel aan de uitlevering van Gullu. Ondertussen feliciteerde Saoedische koning Selman Turks president Recep Tayyip Erdogan met het tegenhouden van de coup:

“Zijne majesteit feliciteerde hem voor het terugbrengen van de normale situatie in Turkije en drukte de verwelkoming van het koninkrijk Saudi-Arabië uit van het herstel van de veiligheid en stabiliteit door de leiderschap van zijn excellentie (Erdogan) en de voortzetting van de activiteiten van de Turkse regering”,  zei Saudi Press Agency.
Sabah