Toeriste in Alanya

Het kabinet in Nederland verlengt het negatieve reisadvies voor reizen naar het buitenland tot 15 april.

Dat betekent dat mensen dringend wordt afgeraden om te reizen als ze geen noodzakelijke reden hebben.

Al in november werd voor de meeste landen een negatief reisadvies afgegeven. Vanaf half december zette het kabinet alle landen in de wereld op ‘code oranje’. Dat negatieve reisadvies zou tot medio maart duren, maar dat wordt nu verlengd.

Wel zou Rutte willen aangeven dat – als het beter gaat met het aantal coronabesmettingen – meer mogelijk kan worden in de meivakantie en zeker in de zomer.

De Jonge en het RIVM verwachten dat begin juli iedere volwassene in Nederland kan zijn gevaccineerd, in ieder geval met één prik. Dat geeft volgens hun al veel meer perspectief op allerlei vrijheden.

Toestand België

Europa ziet het allesbehalve graag, maar België land houdt toch vast aan het verbod op niet-essentiële reizen. Het verbod wordt voorlopig aangehouden tot 18 april.

“Als de epidemiologische toestand het toelaat, kan het verbod op niet-essentiële reizen nog voor 18 april opgeheven worden. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zondag op de Franstalige tv-zender RTL.

Het Overlegcomité besliste vrijdag om het huidige reisverbod aan te houden tot 18 april, vlak na de paasvakantie.

Weer op vakantie 

“De reissector is hoopvol dat we vanaf juni, juli weer op vakantie kunnen. “Het wordt dringen als Europa losgaat. Dat laten de voorboekingen zien.”

Nederlanders willen komende zomer graag naar het buitenland op vakantie, blijkt uit onderzoek, maar ze hebben extra behoeften en soms harde eisen. Dat zorgt ervoor dat de bestemmingen en trends net even anders zijn dan anders, zo is de verwachting.

‘In juni of juli gaat Europa weer open’

Het negatieve reisadvies mag volgens bronnen dicht bij het kabinet dan worden verlengd tot half april, de reissector is ervan overtuigd dat heel Europa in juni of juli weer ’open’ kan, hoewel afstandsregels, strenge hygiëne en een vaccinatie- of testplicht dan nog zullen gelden.

Dat blijkt uit de Online Reisbeurs, die zondag duizenden digitale belangstellenden trok. Die positieve instelling geeft vertrouwen bij de consument, merkten de deelnemers aan deze vakantiebeurs.

Bij TUI gaat de interesse volgens Petra Kok uit naar Griekenland, Spanje, Turkije en Antillen.

“Iedereen is toe aan vakantie, krijgen we steeds mee.” De ETC bracht ook de vijf grootste zorgen van reizigers in kaart: ziek worden op vakantie (20%), in buitenland in quarantaine (15%), meer besmettingen (15%), reisrestricties naar huis (10%) en gesloten horeca en attracties (10%).”

Bron: Nederlandse media

De Turkse docu die zelfs Netflix niet durft uit te zenden