Turks president Erdogan

President Erdogan waarschuwt dat Turkije geen nieuwe vluchtelingengolf uit Syrië aankan. Volgens Turkije zijn afgelopen weekend 80.000 mensen gevlucht uit de provincie Idlib in het noordwesten van Syrië, waar Syrische en Russische gevechtsvliegtuigen zware aanvallen hebben uitgevoerd.

www.vrt.be

Volgens Erdogan zijn die vluchtelingen nu bij de Turkse grens. Hij liet weten in een toespraak dat Europa de “negatieve impact zal voelen”.

De Turkse president Erdogan heeft gezegd dat ruim 80.000 mensen uit de provincie Idlib op de vlucht zijn naar Turkije. Hij waarschuwde Europese landen dat dit een “een nieuwe migratiegolf” kan teweegbrengen.

“Meer dan 80.000 broeders en zusters uit Idlib, op de vlucht voor bombardementen, zijn op weg naar onze landsgrenzen”, zei Erdogan in de miljoenenstad Istanbul.

“Als het geweld niet stopt dan zullen nog meer mensen vluchten. Turkije zal de last van de vluchtelingen niet alleen dragen”, aldus de president. Hij voegde eraan toe dat “alle Europese landen – vooral Griekenland – de negatieve impact zullen voelen”.

Turkije stelt dat het nu al 3,7 miljoen Syrische vluchtelingen opvangt.

VRT