www.facebook.com/RTErdogan/

Gisteren sprak de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zijn bezorgdheid uit over het toenemende onverantwoordelijke gebruik van sociale media. Hij vindt dat de sociale media nutteloos zijn.

“Het wordt steeds belangrijker om het internet op een verantwoordelijke manier te gebruiken. Steeds meer mensen geraken verslaafd aan technologie, en dat is slechts 1 bedreiging. Vandaag de dag komen we steeds vaker groepen mensen tegen die in moderne slaven veranderd zijn door hun afhankelijkheid aan technologie. We willen dat mensen technologie vrijblijvend en welbewust gebruiken, en hebben geen behoefte aan moderne slaven. Daarom zijn sociale media nutteloos”, aldus de president.

Erdogan deed deze uitspraken tijdens een toespraak op de inauguratie van het nationale centrum voor computernoodgevallen.

Daar beloofde hij ook dat hij de Turken zal beschermen tegen het onverantwoordelijke gebruik van sociale media, waarop mensen belachelijk gemaakt, bedreigd en belasterd worden. “Turkije zal zich nooit overgeven aan een virtuele wereld waarin mensenrechten geschonden worden.”

Erdogan is ook van mening dat misdaden op het internet op dezelfde manier bestraft moeten worden als misdaden in de echte wereld. “We moeten de banden van de mensen met het echte leven terug versterken”, zei hij.

Hij richtte zich ook op jonge mensen. Hij zou graag zien dat zij nuttige dingen produceren. Zijn overheid is bereid om alle nodige middelen beschikbaar te stellen aan jongeren die de informatie die ze vergaarden op het internet, om kunnen zetten in een bruikbaar product. “We hebben echt veel productieve, goed gekwalificeerde en actieve jonge mensen en we verwachten dat zij alle mogelijkheden van het internet op de best mogelijke manier benutten.”

K.L.

Bron: Hürriyet