Britse vakantiegangers keren terug naar Turkije. Pakketreizen naar Turkije zijn met tot 84 procent gestegen vergeleken met afgelopen jaar. Dat zei een globaal reisagentschap op 23 april.

 “Pakketreizen naar Turkije zijn momenteel gestegen tot 84 procent van afgelopen jaar terwijl de Egyptische boekingen gestegen zijn met 89 procent,” volgens het Vakantierapport van Thomas Cook. Dat bericht het staatsagentschap Anadolu Agency.

 “De Turkse groei wordt gedreven door families die 61 procent van de vakantiepakketten uitmaken. Egypte is ook populair met meer dan de helft van de boekingen die van families komen,” zei het rapport.

Opvallende bestemming

 “Turkije is tot nu toe de meest opvallende bestemming voor Britse vakantiegangers en we zien een aanzienlijke groei in de boekingen vergeleken met vorig jaar. Met slechts een week te gaan tot het zomerseizoen officieel begint, verkopen Egypte en Tunesië ook goed omdat de prijskwaliteitsverhouding goed is voor deze landen,” zei Chris Mottershead, managing director voor Thomas Cook.

Spanje staat weer aan de top voor het aantal boekingen voor de zomer van 2018.

 “Turkije is de nummer drie maar verkoopt momenteel meer dan Spanje en de Kanarie-eilanden samen,” volgens het rapport.

De top vijf bestemmingen voor de zomer van 2018 zijn Spanje, Griekenland, Turkije, de VS en de Caraïben.

Hurriyet