Foto: politieagenten begeleiden Halil Sezai Paracıkoğlu naar de rechtbank, Istanboel, 17 september 2020.

De 41-jarige zanger en acteur Halil Sezai Paracıkoğlu riskeert een gevangenisstraf van 13 jaar en 10 maanden omdat hij samen met vrienden zijn 67-jarige buurman Hüseyin Meriç in elkaar sloeg.

Het incident gebeurde op de binnenplaats van Neriç, in het district Tuzla in Istanboel, en werd gefilmd.

Nadat het gerecht een dag na het incident zijn verklaring afnam, werd de zanger aangeklaagd wegens bedreiging en slagen en verwondingen, en opgesloten.

Aanleiding voor het incident was een klacht van buurman Neriç over het lawaai van Halil Sezai en zijn vrienden.

Toen het incident op sociale media bekend geraakte, kreeg de zanger te maken met veel kritiek. Gebruikers riepen om zijn arrestatie en zijn concerten werden afgelast.

Later verklaarde Halil Sezai dat hij zich als een beest gedragen had tegenover buurman Neriç. Hij verontschuldigde zich, maar liet weten dat er aan de vechtpartij een lang conflict voorafging.

Het zou allemaal begonnen zijn nadat zijn vriend Aytaç Ağırlar een YouTube-filmpje bij hem opgenomen had. Buurman Neriç zou dat later verboden hebben. Mesih, de zoon van het slachtoffer, beweert dat het filmpje illegaal opgenomen was in gemeenschappelijke ruimte van de buren, terwijl de aanvallers 2 villa’s naast elkaar gehuurd hadden waar ze hadden kunnen filmen.

Mesih liet ook weten dat zijn vader erg aangedaan was door de aanval. Na een eerdere ruzie zouden de Turkse zanger en zijn vrienden daar al camera’s geïnstalleerd hebben.

K.L.

(Bron: Sabah)

Waarom sloeg zanger Halil Sezai een 67-jarige man in elkaar?