De Amsterdamse drankgigant Jacobs Douwe Egberts (JDE) gaat de Turkse theeproducent Ofcay overnemen. Dat blijkt uit een officieel verzoek ingediend bij de Turkse Mededingingsautoriteit.

De Turkse tak van JDE zal fusioneren met Ofcay als de mededingingsautoriteit de overname goedkeurt.

 “Deze samenwerking zal nieuwe groeikansen bieden in de Turkse sector van warme dranken en synergieën creëren voor beide bedrijven door de combinatie van de internationale dimensie en expertise in koffie van JDE met de lokale expertise in tea van Ofcay,” zei JDE in een verklaring op zijn website.

Volgens de verklaring zullen beide bedrijven hun bestaande activa samenvoegen en werken onder hetzelfde dak. Ahmet Bulent Kasap zal CEO worden.

Overname

De overname zal naar verwachting voltooid worden in het vierde kwartaal van 2018.

Ofcay werd snel een van de grootste theeproducenten in Turkije na haar oprichting in 1985. Ofcay heeft momenteel vijf theefabrieken en twee verpakkingsfabrieken.

Opgericht in 1885 is JDE momenteel actief in meer dan 140 landen wereldwijd. Het bedrijf werd Jacobs Douwe Egberts na een fusie tussen de moedervennootschap Acorn Holdings en het Amerikaanse banketbakkerij- en drankbedrijf Mondelez International in 2015. In Turkije is vooral het merk Jacobs gekend.

Het bedrijf bezit meerdere drankmerken zoals Jacobs, Tassimo, Moccona, Senseo, L’OR en Douwe Egberts.

Sabah

T.A.