Drie stadions uit Istanbul zijn opgenomen in de lijst “luidste stadions van Europa” van een onafhankelijk sportplatform in het Verenigd Koninkrijk, waarbij het NEF-stadion van de Turkse reus Galatasaray op de eerste plaats komt.

Volgens 1Sports1 werd het NEF-stadion het op twee na luidste stadion van Europa. Het Vodafone Park van de andere Europese reus Beşiktaş stond op de zesde plaats in de lijst en het Şükrü Saracoğlu van de Aziatische reus Fenerbahçe kwam als 13e luidste stadion van het continent uit de bus.

Het Signal Iduna Park van de Duitse ploeg Borussia Dortmund voerde de lijst aan en het Celtic Park van Schotland werd tweede.

“Galatasaray kan bogen op een aanhang van bijna de helft van de voetbalsupporters in Turkije, en hun Nef Stadyumu wordt gezien als een van de meest uitdagende plaatsen voor teams in Europa”, aldus 1Sports1, dat het NEF-stadion op de derde plaats zette.

“Een intimiderend en spectaculair luidruchtig stadion,” voegde het eraan toe.

Het Vodafone Park van Beşiktaş kwam na het Rajko Mitic Stadion van Rode Ster Belgrado uit Servië en het Karaiskakis Stadion van Olympiacos uit Griekenland.

Vodafone Park werd gebouwd op de plaats van het BJK İnönü Stadion, de voormalige thuisbasis van Beşiktaş. Het werd geopend in 2016 en heeft een capaciteit van ongeveer 42.590 toeschouwers.

1Sports1 noemde het “een van de beste Turkse stadions”, “Het nieuwe stadion is ontworpen om ‘in harmonie te zijn met het natuurlijke en historische landschap van de Bosporus’, gezien vanaf de zee.”

Het Diego Armando Maradona stadion van het Italiaanse Napoli, het St. James Park van Newcastle United uit het Verenigd Koninkrijk, het San Mames van het Spaanse Athletic Bilbao en het Elland Road van het Britse Leeds United behoorden tot de andere teams in de top 10.

Na Liverpool’s Anfield en het Stade Geoffroy Guichard van Saint Etienne kwam het stadion van Fenerbahçe.

“Türkiye is de thuisbasis van enkele van de meest gepassioneerde fans ter wereld,” zei 1Sports1 en voegde eraan toe: “Fenerbahçe speelt al sinds 1908 in hetzelfde stadion.”

De lijst eindigde met het Ibrox van het Schotse Rangers en De Kuip van het Nederlandse Feyenoord.

Bron: Hürriyet