Een restaurantuitbater in de Turkse provincie Konya heeft wenkbrauwen doen fronsen toen hij een symbolische bruiloft had gearrangeerd voor zijn ram. De ceremonie werd bijgewoond door een Franse voetballegende die de getuige was.

Een toegewijde voetbalfan, Hüseyin Çınalı, besloot een aantal jaar terug om een lammetje te adopteren en vernoemde het diertje naar zijn voetbalidool, Alexsandro de Souza die speelde bij Fenerbahçe. Çınalı die jarenlang voor het dier heeft gezorgd en hem zag opgroeien tot een gezonde ram, besloot om een geschikte partner te zoeken voor Alex.

Nadat hij de juiste huwelijkspartner vond, Hülya het schaap, besloot hij om een symbolisch huwelijk te organiseren voor de twee. Versierd met zwart-witte jurken, werden de dieren in een driewielige bus geplaatst en door de Meram-wijk gereden. Ze werden tot aan het restaurant waar de ceremonie zou plaatsvinden, gevolgd door een trouwstoet.

Het echtpaar werd bijgewoond door de vrienden van Çınalı. Het huwelijk werd geleid door een ambtenaar van de gemeente en de voormalige Franse voetbalster Pascal Nouma was de getuige. Na afloop van de ceremonie overhandigde de ambtenaar de huwelijksakte aan Çınalı.

In een gesprek met de pers zei Çınalı dat hij de bruiloft had georganiseerd omdat hij eens iets anders wilde doen. “We hebben er alles aan gedaan om er een goede bruiloft van te maken. Het regelen van een bruiloft is blijkbaar niet simpel,” aldus Çınalı.

Sabah

O.A.