Mehmet Nuri Ersoy

De Turkse toerismebranche wordt hard getroffen door de coronacrisis. Wellicht krimpt de sector dit jaar met 70 procent, zei Mehmet Nuri Ersoy, de Turkse minister van Cultuur en Toerisme vandaag op een congres. De sector zal zich volgend jaar nog niet helemaal herstellen, verwacht Ersoy.

De Turkse minister Ersoy verwacht dat de toeristische sector het jaar afsluit met een omzet van iets meer dan 11 miljard dollar, ongeveer ruim 9 miljard euro, en dat in het hele jaar ongeveer vijftien miljoen toeristen het land zullen hebben bezocht.

Vorig jaar waren dat er 51,9 miljoen en lag de omzet op 34,5 miljard dollar, omgerekend zo’n 29 miljard euro.

Groei van 100 procent

“We moeten voor volgend jaar mikken op een groei van minimaal 100 procent”, dat zegt de minister. Dat betekent dat hij wil dat er volgend jaar minstens dertig miljoen vakantiegangers het land zullen bezoeken.

Wereldwijd is de toeristische sector hard geraakt door de coronacrisis. Volgens de United Nations World Tourism Organization (UNWTO) werden vakantiebestemmingen over de hele wereld door zo’n 65 procent minder toeristen bezocht in de eerste helft van dit jaar.

Bron: NM