Een Koerdische familie is dinsdagavond laat in hun woning in Dordrecht belaagd door enkele tientallen Turken. Ook werd een ruit ingegooid. Aanleiding daarvoor was volgens het gezin de vlag van de terroristische organisatie PKK die voor het raam werd gehangen, omdat de dochter was geslaagd voor haar vmbo-diploma.

De Turken vierden feest in de stad na de EK-winst op Tsjechië en kwamen op zeker moment met zo’n dertig auto’s naar het huis in Wielwijk. De mannen stapten uit, hadden Turkse vlaggen bij zich en kwamen met stokken richting het rijtjeshuis gelopen.

image-6133126

,,Ze riepen dat we de Koerdisch vlag moesten weghalen en dreigden ons huis in brand steken”, zegt de vader van het gezin dat anoniem wil blijven. Daarbij maakten ze volgens hem ook het gebaar dat de rechtse Turkse groepering De Grijze Wolven gebruikt.

ttttttttttttttttt

“Gevlucht”

,Ik heb het gevoel dat we nog steeds in de gaten gehouden worden. We zijn 16 jaar geleden juist gevlucht uit Turkije, omdat we ons daar niet veilig voelden en dan gebeurt nu dit.” Hoewel niemand gewond raakte, zit de schrik er nog altijd in. De vlag hangt echter nog altijd achter het raam, net als de Nederlandse driekleur en een vlag van de school die de dochter succesvol afrondde.. ,,Waarom zou ik “de Koerdische vlag” weghalen? Die mag daar gewoon hangen. Ik ben trots op die vlag.  De Turkse vlag hangt toch ook overal?”

Ed