Jack Mikkers en café Yakamoz

De gemeente Den Bosch trok in twee jaar geleden de vergunning van het Turkse café Yakamoz in. Volgens de gemeente was grens overschreden.

De uitbater, die al meerdere malen was gewaarschuwd voor zijn gedrag en cafébeleid, tekende beroep aan. Toch is de kans klein dat de uitbater vergunning terugkrijgt.

De uitbater van café Yakamoz in Den Bosch wil niet de schuld krijgen van alle overlast in en rond de winkelstrip aan de Churchilllaan.

Want ondanks het intrekken van zijn vergunning zou er nog steeds overlast zijn en heeft de burgemeester vorige week een strenger beleid ingevoerd.

Cafe Yakamoz, Churchilllaan, Den Bosch, Nederland

De uitbater hoopt dat hij via de Raad zijn vergunning terug krijgt. Eerder trok de burgemeester van den Den Bosch, de vergunning voor vijf jaar in. Naar eigen zeggen omdat de uitbater een ‘slecht levensgedrag’ vertoonde.

De buurt klaagde al langere tijd over het Turkse café. Sinds 2017 kreeg de uitbater verschillende waarschuwingen dat hij zijn gedrag en cafébeleid moest aanpassen.

Zo kreeg hij in verleden een aantal dwangsommen, omdat er regelmatig bezoekers buiten zaten terwijl hij geen terrasvergunning had. Ook zou er illegaal zijn gegokt in het Turkse café.

“Op een gegeven moment was de maat vol”, zei de gemeentewoordvoerder tijdens de zitting.

Overigens toonde de Raad van State wel begrip voor de beslissing van de burgemeester en lijkt de uitbater niet veel kans te maken om nu al zijn cafévergunning terug te krijgen. De uitspraak volgt binnen enkele weken.

Bron: NM