Links: Sinan Oğan Rechts: Recep Tayyip Erdogan

Politicus Sinan Oğan, nationalist en hevige opposant van de Turkse president, uitte in vier punten scherpe kritiek nadat bekend raakte dat er vervroegde verkiezingen zouden plaatsvinden in Turkije. Zijn punten van kritiek, die hij plaatste op Twitter, kregen veel aandacht van zijn volgers op sociale media.

“We trekken naar de verkiezingen in tijde van de noodtoestand, terwijl er in de wetgeving hierover nog geen duidelijkheid bestaat. Wij maken in onze verkiezingscampagne geen gebruik van vliegtuigen die behoren tot de staat. Er zijn 81 provincies in Turkije. Als we elke dag één provincie zouden bezoeken dan zouden we net toekomen met 81 dagen [aangezien de verkiezingen nu zullen plaatsvinden op 24 juni 2018 in plaats van november 2019]. Bovendien boycotten meeste tv-kanalen onze verkiezingscampagne”, verwijzend naar de nieuw opgerichte politieke partij IYI die volgens hem te weinig aandacht in de media krijgt.

Verlening noodtoestand

Eerder op woensdag had het Turkse parlement een verlenging van de noodtoestand met nog eens drie maanden, tot in juli, goedgekeurd. Normaal gezien zouden er verkiezingen in november 2019 verkiezingen plaatsvinden in Turkije voor een nieuw parlement en een nieuwe president. Gisteren kondigde Erdogan aan dat er vervroegde verkiezingen zouden plaatsvinden op 24 juni 2018.

Twitter