Erkun

Dr. R. Erdem Erkul stelt zich weer kandidaat als vicepresident van het European Professional Informatics Societies (CEPIS). De laatste 6 jaar vertegenwoordigde Erkul Turkije bij het CEPIS en hij is al 2 jaar lang vicepresident van de vereniging. In een geschreven verklaring benadrukte Erkul dat Turkije aan de Europese criteria moet voldoen zodat ze deel kan uitmaken van de Europese digitale markt.

“De deelname van Turkije in het CEPIS is van groot belang voor de toename van het aandeel van Turkse bedrijven in de Europese markt. Door de deelname kan Turkije ook op de hoogte blijven van de laatste veranderingen in de informatica-sector,” aldus Erkul.
CEPIS is de grootste non-gouvernementele organisatie (NGO) waar het Europese informatica beleid wordt opgesteld. Erkul heeft al enkele jaren een toonaangevende rol in het Europees informatica en software beleid. Volgens de president van de Turkse informatica vereniging Ilker Tabak probeert Europa een eengemaakte digitale markt te realiseren. Hij voegde hieraan toe dat de Turkse ICT-sector door de raad als voorbeeld werd genomen:

tabak3
Ilker Tabak

“Door ons lidmaatschap van CEPIS zijn we een stap dichter bij een toetreding van Turkije tot de Unie.

De E.U. vraagt raad aan CEPIS wanneer ze belangrijke beslissingen neemt rond de informatica wetgeving; hierdoor houdt ze rekening met de meningen van alle landen die lid zijn van het CEPIS. Leden van de Turkse informatica vereniging proberen ook de opinies van het CEPIS in de Turkse informatica-regelgeving te incorporeren. Dit is een belangrijk voordeel voor Turkije. Wij hopen dan ook dat Erkul zijn rol als vicepresident zal behouden, zodat Turkije haar toonaangevende positie behoudt in het beleid van de Unie.

Hurriyet