Links naar rechts: Ronald Desager (51), Devriendt (50), Gunther Hermans (49), Charlotte Desager (15), Ilse Meskens (43).

Turkije en helaas ook ons land zijn de afgelopen maanden en weken het slachtoffer geweest van terreur. Onze journalisten Alper GEL en Harun BÖYÜKAK van de Jonge Turken zijn vandaag vertrokken naar Kusadasi in Turkije, een van de populairste vakantiebestemmingen voor heel wat Vlamingen en Nederlanders, om te onderzoeken welke invloed de recente terreuraanslagen hebben op hun reisgedrag naar het land.

Reeds bij hun vertrek op de luchthaven in Zaventem kwamen ze o.m. Ive Devriendt (50) en Gunther Hermans (49) uit de Antwerpse gemeente Bornem tegen. Zij gaan sinds 2006 jaarlijks op vakantie naar het Turkse kustplaatsje Didim. “Er is lekker eten, het is er warm en we gaan er graag winkelen”, zegt Ive. Sinds 2012 is het traditie geworden dat de Antwerpse familie Desager ook meegaat naar Didim. Ilse Meskens (43), de echtgenote van Ronald Desager (51), was meteen bij haar eerste bezoek betoverd door het Turkse Didim.

het Turkse kustplaatsje Didim
het Turkse kustplaatsje Didim

 

Sfeer van gezelligheid

De recente aanslagen in Istanbul weerhouden het gezin er niet van om op reis te gaan naar de populaire vakantie bestemmingen in Turkije. “Het kan nu eenmaal overal gebeuren, zelfs op de grote markt van Antwerpen of tijdens een match op het EK in Frankrijk. In deze wetenschap kan je evengoed binnenblijven voor de rest van je leven”, zegt Ilse. “Daar zal ik nooit aan toegeven. Ondanks de recente gebeurtenissen voel ik mij op mijn gemak in Turkije. De mensen blijven immers gastvrij en er heerst een sfeer van gezelligheid , maakt niet uit waar je naar toe gaat”, voegt Gunther er nog aan toe.

“Ik ben overal geweest”, zegt Ronald. “Ik heb vroeger al de meest populaire trekpleisters van Italië, Spanje, Frankrijk en Kroatië bezocht”. Maar volgens Ronald kan geen enkele bestemming tippen aan Turkije. “Ten eerste kan ik in Turkije voor hetzelfde geld twee weken langer verblijven. Daarnaast is het eten er hemels! En ten tweede is mijn vrouw helemaal verloren in het modieuze aanbod aan kledij, schoenen en nog veel meer”,  gaat hij verder. “Ik ga dan ook meestal met een lege valies op vakantie naar Turkije, om met een volle terug te komen”, lacht Ilse.

didimde-gezilecek-yerler-1
Het Turkse Didim.

Alper GEL, Harun BÖYÜKAK