Foto: Emre Sarpdağ (links en rechts)

De 19-jarige Vlaardinger die verdacht wordt van het doodsteken van de 18-jarige Emre Sarpdağ, is vermoedelijk in de val gelokt door enkele bekenden van het slachtoffer.

Het duo bracht hem vanuit Rotterdam met een auto naar een parkje vlak bij zijn huis. Daar kwam het tot een confrontatie met Sarpdağ (18), die door messteken om het leven kwam. Volgens interne bronnen kenden de twee elkaar.

Meerdere ingewijden uit de omgeving van de mannen melden dat de 19-jarige en Sarpdağ elkaar kenden uit de Vlaardingse drugsscene.

Volgens oud-vrienden en bekenden was de 19-jarige Vlaardinger circa twee jaar geleden betrokken bij een heftige vechtpartij op de Sint-Jozefmavo in de stad. Hij is een bekende van de politie: was vaker betrokken bij geweldsincidenten waarbij hij zelf ook klappen kreeg.

De Vlaardinger was volgens bekenden vrijdagavond en in de vroege zaterdagochtend bij het Turkse muziekfeest Beatstanbul in de Rotterdamse club Villa Thalia aan de Kruiskade. Twee mannen zouden hem daar vandaan met de auto naar Vlaardingen hebben gebracht. Ze stopten niet voor de woning van de Vlaardinger maar reden door naar het parkje verderop. Daar verscheen Emre Sarpdağ (18) ten tonele.

Emre Sarpdağs ouders wisten niet beter dat hun zoon om 04.30 uur was opgestaan om naar zijn werk in het Westland te gaan, zoals hij hen had verteld. Een bron uit het bedrijfsleven laat echter weten dat Emre Sarpdağ nooit op zaterdag werkte.

De van doodslag verdachte Vlaardinger mag het onderzoek naar de fatale steekpartij vanwege onder niet bekendgemaakte voorwaarden in vrijheid afwachten. De politie meldde begin deze week dat er vermoedens zijn dat Emre (18) probeerde zijn 19-jarige plaatsgenoot te beroven onder bedreiging van een mes.

Auto gevonden

Volgens iemand dicht bij de familie van Sarpdağ is zijn auto inmiddels gevonden. “Dat hebben we van de politie gehoord.”

Het OM wil dat niet bevestigen. De gedachte dat mogelijk één van de mannen die de latere verdachte naar Vlaardingen brachten, er met Sarpdağs auto vandoor zijn gegaan valt niet lekker in de vriendenkring van Sarpdağ.

“Hem achterlaten terwijl hij in doodsstrijd verkeert en zijn auto verstoppen is laffer dan laf”, zegt een de vrienden, die anoniem wil blijven.

Nachtmerrie

“Mijn cliënt en zijn familie benadrukken dat zij hun medeleven betuigen aan de nabestaanden van de 18-jarige jongen. De nabestaanden zijn onmiskenbaar slachtoffers in deze situatie. Net als mijn cliënt en zijn familie.”

Blok geeft aan dat het voor haar cliënt en zijn familie een grote opluchting is dat hij is vrijgelaten. “Dat is een terechte beslissing nu cliënt doelwit was van een gewapende overval door de 18-jarige jongen. Mijn cliënt was ongewapend.”

Bron: Nederlandse media