Met de stralende zomerzon is het de juiste tijd om Datça te ontdekken voor degenen die plezier zoeken in kalmte, natuurlijkheid en eenvoud, op een paradijselijke plek waar de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee elkaar omarmen.

Datça is de laatste tijd behoorlijk populair geworden en een prachtige halte op zomerroutes.

Het is relatief minder druk dan andere gemakkelijk bereikbare vakantieoorden in Turkije, vooral aan de zuidwestkust.

Een van de belangrijkste redenen hiervoor is misschien wel dat er hier geen vliegveld is. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Milas en Dalaman, op ongeveer 2 1/2 tot 3 uur rijden.

Het is logisch om met je eigen auto naar Datça te komen of een auto te huren op het vliegveld. Want je zult naar Datça willen komen om optimaal van de zee te genieten in elk van de prachtige baaien.

Het is mogelijk om deze baaien vanuit het centrum van Datça te bereiken met het openbaar vervoer.

Een andere manier om Datça te bereiken is per veerboot vanuit Bodrum met een zeereis van 90 minuten. Vergeet niet om van tevoren kaartjes te kopen voor de veerboot, want hij vaart maar drie keer per dag.

Er zijn veel accommodatiemogelijkheden in Datça. Er zijn veel plekken om te verblijven, zowel in het centrum als in de baaien.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Şeyda GÜN (@seydagn_)

Als je in het centrum wilt blijven en de baaien wilt bezoeken, is het een voordeel om met de auto te gaan of een auto te huren.

Als je zonder auto gaat, kun je alle baaien zien en genieten van de zee met dagelijkse boottochten.

Daarnaast zijn er veel gebieden in de regio waar je kunt kamperen, want de kampeercultuur is goed ontwikkeld.

Akçabük Camping, Ilıca Camping en Ederlezi Camping zijn er enkele van. Ederlezi Camping is een glamping – glorieus kamperen – waar je kunt verblijven in luxe tenten die door het bedrijf zijn opgezet zonder dat je je eigen tent hoeft mee te nemen.

Mis de Oude Datça niet, die we hier de “Oude Stad” kunnen noemen, zoals in veel steden in Europa.

De Oude Datça, die ’s avonds het levendigst is en op ongeveer 2 kilometer afstand van het centrum ligt, biedt prachtige opnamen, vooral voor fotografieliefhebbers.

Elke straat is net een ansichtkaart in het Oude Datça, waar je in de smalle, met stenen geplaveide straatjes een buitengewone ervaring kunt beleven.

’s Avonds een wandeling maken door de smalle straatjes van Oud Datça zal je ziel tot rust brengen.

Als je in Oud Datça bent, vergeet dan niet het huis van de beroemde dichter Can Yücel te bekijken, die er ooit woonde, eet geitenmelkijs, drink Datça frisdrank en Turkse koffie met amandelen. Amandelproducten zijn hier erg populair.

Ze zeggen: “Kom niet terug uit Datça zonder de drie B’s van Datça te hebben geproefd; vis (balık), amandelen (badem) en honing (bal)” – omdat ze in het Turks allemaal met de letter B beginnen.

Naast deze smaken die in de smaak vallen, heeft Datça ook prachtige uitzichten op de zonsondergang die je ziel en ogen aanspreken.

Een van de mooiste aspecten van Datça is dat de baaien en inhammen niet overdekt zijn met strandtenten.

Je kunt je parasol in het zand steken, je eigen stoel openklappen en je in het heldere water van de Egeïsche Zee storten waar je maar wilt.

Datça, met zijn oude stad, baaien, zee en natuur, is een zomerdroom die met de meest sierlijke woorden uitvoerig verteld kan worden.

Bron: Sabah