Foto: Een vakantieganger in Sabiha Gökçen, een luchthaven aan de oostelijke rand van de Turkse stad Istanboel

Een 27-jarige dader uit De Panne, een badplaats in de Belgische provincie West-Vlaanderen kreeg in de rechtbank van Veurne zes maanden cel met uitstel en 1.600 euro boete omdat hij de bankgegevens van een collega stal. Daarmee boekte hij vliegtickets naar Turkije.

Midden vorig jaar was de 27-jarige aan de slag in een vakantiecentrum in De Panne.

Daar leerde hij ook zijn collega kennen. “Die vroeg aan de 27-jarige T.T. om tijdens zijn pauze even over zijn spullen en portefeuille te waken”, aldus de procureur.

“Terwijl hij weg was, vond T.T. er niet beter op dan de portefeuille te openen en foto’s te nemen van de Visakaart van de man.”

“Daarmee boekte hij dan meteen twee vliegtickets bij Turkish Airlines voor een reis heen en terug van Brussel naar Istanboel met zijn partner, ter waarde van 379 euro. Hij bestelde er meteen ook 52 euro aan extra’s bij, vermoedelijk maaltijden voor in het vliegtuig.”

“Na onderzoek bij Wordline kreeg het slachtoffer uiteindelijk zijn geld terug en kwam T.T. in het vizier. Hij bekende de reis te hebben geboekt, maar zegt dat hij alleen ging en zijn partner niet mee was. De verdachte pleegde ook al eens gelijkaardige feiten in 2020.”

T.T. daagde niet op voor zijn proces en kreeg zes maanden cel met uitstel en 1.600 euro boete.

Bron: Belgische media