btskf.be

Turkse Rangers boekte op zondag 5 januari tegen Dilsen-Stokkem zijn achtste zege op rij (3 – 1). De voetbalploeg van speler-traner Yildiz bleef met die wedstrijd al achttien wedstrijden op rij zonder nederlaag, geen enkele club in België doet momenteel beter. Dat schrijft de Vlaamse krant ‘Het Belang van Limburg’.

Ondertussen heeft de club al negen overwinningen op rij geboekt, waardoor ze al negentien wedstrijden op rij ongeslagen zijn. Afgelopen weekend wonnen ze van Fl. Termolen met (0 – 7).

Historische achtergrond van de club. [De voetbalclub speelde jarenlang in de top van eerste provinciale en belandde op één punt na net niet in de nationale competitie. De tribunes zaten destijds wekelijks barstensvol en ook financieel ging het de voetbalclub voor de wind.]

De Limburgers begonnen het seizoen nochtans met twee nederlagen op rij. Maar met een achttiende ongeslagen wedstrijd op rij zette Turkse Rangers in de eerste weekend van januari alvast de langste reeks van het land neer.

“We hebben geen geheim. We praten gewoon heel veel met elkaar. Voetbal is een ploegsport en als iedereen zijn taken uitvoert, dan kan je veel bereiken. Sommige spelers willen soms te veel doen en dat is niet nodig. Aan het begin van het seizoen was onze ploeg los zand en nu staat er een stevig geheel”, aldus de coach in een interview met Het Belang van Limburg.

“Ik kan moeilijk inschatten hoelang onze ongeslagen reeks nog gaat duren. In onze reeks proberen de meeste teams echt wel te voetballen. Onze tegenstanders proberen ons ook altijd op een sportieve manier te bekampen en dat kan ik alleen maar toejuichen. Zoals de kaarten nu op tafel liggen, verwacht ik een titelstrijd tussen Winterslag, Waterloos en Turkse Rangers”, zegt de 36-jarige spelmaker.

Ali Caglar wordt voorzitter van Turkse Rangers

Foto: Radio 2 (Ali Caglar)

Voormalig schepen van Openbare Werken en Sport Ali Caglar (CD&V) ging vorig jaar een nieuwe uitdaging aan. Hij werd toen voorzitter van de Turkse Rangers, een voetbalclub uit Genk. “Ik wil iets betekenen voor de club, de spelers, en de jeugd”, liet hij toen weten aan Het Laatste Nieuws, een Vlaamse krant.

Caglar wil als voorzitter nog andere doelen nastreven. “Ik wil de club terug op de rails zetten. Centraal hierbij staat de missie om jongeren aan te spreken. Het is m’n bedoeling om de jeugd een perspectief te geven, en sport is daarbij een belangrijk middel. Ik focus terug op een aantal waarden: respect, en jongeren attitudes bijbrengen. Iedereen die op de club komt, moet er zich kunnen thuisvoelen. Het is m’n ambitie Turkse Rangers als vanouds terug te laten schitteren. Dat ze opnieuw een rol van betekenis speelt in Genk.”

De updates van de voetbalclub kan je op hun officiële Facebookpagina volgen.

Bron: Het Belang van Limburg

Het Laatste Nieuws