Een vrouw met een kind op de internationale luchthaven van Antalya

De Turkse overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. 

1. Wat is het reisadvies voor Turkije?

Niet noodzakelijke reizen naar Turkije worden afgeraden.

2. Wat is de actuele situatie in Turkije?

Op 11 juni 2020 heeft de Turkse overheid de inreisbeperkingen die golden voor reizigers uit o.a. Nederland opgeheven. Op dit moment gelden er geen inreisbeperkingen voor Nederlanders in Turkije.

Het reguliere commerciële vluchtverkeer tussen Amsterdam en Istanbul is hervat. Bij aankomst op een internationale luchthaven in Turkije wordt bij elke reiziger een temperatuurmeting uitgevoerd. Als bij een reiziger symptomen worden geconstateerd kan door de Turkse autoriteiten bij de betreffende reiziger een coronatest worden afgenomen.

3. Ik heb een vakantie geboekt in Turkije voor juni. Kan die vakantie doorgaan?

Het reisadvies voor alle landen buiten het EU- en Schengengebied blijft voorlopig op oranje staan (alle niet-noodzakelijke reizen, dus ook vakanties, worden ontraden). Dat geldt dus ook voor Turkije.

4. Kan ik een ticket boeken voor juli of augustus?

Het reisadvies voor alle landen buiten het EU- en Schengengebied blijft voorlopig op oranje staan (alle niet-noodzakelijke reizen, dus ook vakanties, worden ontraden). Dat geldt dus ook voor Turkije. Reist u naar een land of gebied met een oranje reisadvies, dan is uw reisverzekering niet geldig. Voor reizen naar oranje gebied heeft u een speciale verzekering nodig.

5. Gaat er vliegverkeer naar Turkije?

Ja. Het reguliere commerciële vluchtverkeer tussen Amsterdam en Istanbul is hervat.

6. Ik ben nu in Turkije of maak een tussenstop in Turkije, kan ik nog wel terug naar Nederland?

Het reguliere commerciële vluchtverkeer tussen Amsterdam en Istanbul is hervat. U kunt vanuit Istanbul terugreizen naar Nederland.

Na aankomst in Nederland bent u verplicht om 14 dagen in quarantaine te blijven. Dat kan thuis of op een andere verblijfplaats.

7. Wat gebeurt er wanneer ik niet op tijd Turkije kan verlaten en ik de maximale verblijfsperiode van 90 dagen voor visumhouders in Turkije overschrijd?

De Turkse overheid legt geen boetes op bij overschrijding van de maximale verblijfsperiode van 90 dagen in Turkije voor visumhouders, in verband met de geldende reisrestricties vanwege het coronavirus.

Bron: Nederlandwereldwijd