Geroemde Uludag skicenter van Turkije in het noordwestelijke deel van het land trekt reeds 50 jaar winterliefhebbers aan.

Ooit een begeerde set voor filmmakers, ligt Uludags hotelgebied, dat constant wordt vernieuwd en gerenoveerd, juist 40 kilometer van het stadscentrum van Bursa, de dichtste metropool.

Er zijn in totaal 17 hotels met een beddencapaciteit van 6000 bij Uludag, waar vier maanden van het jaar de sneeuw dik genoeg is om te skiën.

Uludag heeft meer dan 20 skipistes van 300 tot 980 meter en trok 70.000 bezoekers, waarvan 5000 buitenlanders, aan in het winterseizoen 2016-2017.

Vakantiegangers

Naast skiën kunnen vakantiegangers ook snowboarden en ijsschaatsen in Uludag. Het is ook mogelijk om het gebied te touren met sneeuwfietsen.

Grootste skiresort

Mahmut Haluk Beceren, hoofd van GUMTOB, een vereniging van hoteleigenaars in Bursa, vertelde Anadolu Agency dat Uludag het grootste skiresort van Turkije is.

 “Er ligt geen skiresort dichter bij Istanbul dan Uludag en sinds de Osmangazi-brug is gebouwd, is de autorit van Istanbul naar Uludag verminderd tot drie uur,” voegde Beceren toe.

Hij voegde eraan toe dat dankzij de nieuwe brug er een aanzienlijke verhoging in het aantal dagelijkse bezoekers in Uludag was.

De lange rit van Istanbul, de grootste Turkse stad, naar Uludag is gereduceerd tot drie dankzij de Osmangazi-brug, de vierde grootste hangbrug in de wereld, die ligt op de zuidelijke oevers van de Marmara Zee.

Anadolu Agency