Een 74-jarige Turkse man werd door twee zwerfhonden gered van de verdenkingsdood terwijl hij op vakantie was in het Çeşme district van de Turkse provincie Izmir.

Yalvaç Aysu, een gepensioneerde zakenman die worstelt met vertigo, liet bijna het leven aan de oevers van de Germiyan wijk totdat hij werd gered door twee zwerfhonden die hij jarenlang heeft gevoederd in zijn vakantieverblijf.

Aysu zei dat hij op vakantie was en dat hij nood had aan wat afkoeling. De zaken namen een gevaarlijke wending toen hij bewusteloos raakte in het water. Hij vertelde hoe hij het water over zich zag komen voordat hij het bewustzijn verloor.

Droevige toon

“Ik schreeuwde om hulp, maar niemand hielp me,” zei hij in een droevige toon. Ondanks het feit dat hij omringd werd door andere vakantiegangers, merkte toch niemand zijn bewusteloze lichaam op in het stilstaande water.

Aysu’s twee trouwe honden schoten hem vervolgens te hulp.  Ze probeerden hem al blaffend uit het water te trekken. De bewakers van het vakantiecomplex merkten dit op belden onmiddellijk de hulpdiensten.

7 dagen op de intensive-care afdeling

De ambulanciers voerden Aysu naar een privéziekenhuis in Izmir waar hij 7 dagen op de intensive-care afdeling verbleef. Dr. Hakan Çorap reanimeerde Aysu voor 15 minuten lang. Gezien hij vijf minuten in de zee lag moest ook al het zout water uit zijn longen worden verwijderd.

Dr. Figen Öztürk zei ook dat Aysu aan epilepsie lijdt. Hij waarschuwde alle epilepsiepatiënten en benadrukte dat ze moeten worden begeleid wanneer ze het water betreden.

Aysu liet weten dat hij teleurgesteld en verdrietig is omdat niemand hem te hulp schoot. In zijn ogen zijn dieren beter dan sommige mensen. “Zolang we ze niet kwetsen, zullen ze ons geen pijn doen. Mensen daarentegen hebben geen compassie en gevoelens meer,” haalde hij aan.

Sabah

O.A.