De Turkse eigenaar van een populaire Italiaanse pizzeria in Toronto, Canada, heeft pizza’s en Turkse koffie uitgedeeld aan de daklozen en behoeftigen in de wijk waar hij woont ter gelegenheid van het islamitisch feest Aşure.

De man, Zeynel Arı, stond al bekend als iemand die aan liefdadigheidswerk deed. Deze keer bracht hij Napolitaanse pizza’s, gebakken in een houtgestookte oven, een Turks dessert genaamd lokma en Turkse koffie naar een nabijgelegen opvangcentrum voor daklozen.

“Mijn bedoeling is om mensen blij te maken door mijn vrijgevigheid. Ik wou de daklozen blij maken door hen pizza’s aan te bieden op de dag van Aşure, en op die manier hoop ik ook meer mensen te laten kennismaken met de rijkdom van de Turkse cultuur.”

Eerder dit jaar ging Arı op bezoek in zijn thuisstad Tunceli, en maakte er pizza voor honderden weeskinderen. Hij organiseerde een reeks lunchbijeenkomsten samen met lokale bestuurders, weeshuizen en andere liefdadigheidsorganisaties.

“Ik vind dat we iets moeten doen voor onze gemeenschap. Ik probeer een goede burger en een goed mens te zijn,” aldus Arı. In 2016 deelde hij ook al pizza uit aan meer dan 200 mensen in Toronto. Dit jaar hoopt hij dat aantal te overtreffen.

“Ik heb mijn doelen bereikt als zakenman. Ik geloof dat ik dat te danken heb aan de Canadezen zowel als aan mijn Turkse medeburgers. Daarom probeer ik nu iets terug te doen.”

Arı immigreerde in 2000 naar Canada op zoek naar werk. Hij heeft al de Canadese nationaliteit gekregen.

Sabah

S.V.R.