Moordonderzoek geopend nadat auto Genkse vrouw met Turkse roots in kanaal werd gedumpt

Politie en parket zijn op zoek naar Rabia Hamurcu, een Genkenaar met Turkse roots, nadat haar wagen zondag werd gedumpt in het Albertkanaal in Hasselt.

Het parket in België heeft intussen ook een onderzoeksrechter gevorderd voor moord, al zijn er op dit moment nog geen aanwijzingen daarvoor.

Het verhaal startte gisterennamiddag in Hasselt toen enkele voorbijgangers zagen dat twee mannen een auto in het water duwden. Hierna hebben ze de politie opgebeld. Meteen nadat ze de auto hadden gedumpt, liepen de twee mannen weg in de richting van de Coca-Colafabriek.

Omdat niet duidelijk was of er nog iemand in de auto zat, kwamen de hulpdiensten massaal ter plaatse. De duikers merkten meteen op dat ze niemand in de auto vonden. Daarna werd de auto getakeld en onderzocht.

Aan de hand van het kenteken wisten de autoriteiten te achterhalen dat de auto eigendom was van een koppel uit het Genk, een stad in de Belgische provincie Limburg.

De politie contacteerde de collega’s van de politiezone CARMA om eens een kijkje te nemen. Intussen werd een zoekactie gestart naar de twee mannen die gingen lopen. Daarbij werden er speurhonden ingezet. Zonder resultaat.

Terwijl de zoektocht verdergaat, kijkt de familie van de vermiste vrouw met een bang hart toe.

De politie vonden eerder enkel de man thuis. Hij kwam uit de lucht gevallen toen hij hoorde dat zijn auto in het kanaal was gedumpt. Bij zijn weten was zijn vrouw Rabia vertrokken. Wat er is gebeurd tussen het tijdstip dat ze thuis vertrok en de auto in het water werd gedumpt, is voorlopig een raadsel.

“Ze wilde scheiden”, zegt een familielid. “Vorige week is ze enkele dagen naar Turkije vertrokken om met haar familie te praten over een eventuele scheiding. Maar ze hebben haar dat afgeraden. Mijn nicht heeft twee kinderen van zes en negen. Ze moest nog even volhouden.”

Het onderzoek loopt nog, van de vrouw is er voorlopig nog geen spoor. In het kanaal zouden wel sneakers van haar gevonden zijn. Rabia Hamurcu begon begin dit jaar nog een kapsalon in Genk.

Bron: BNM