Foto: Yağmur

Er stond een beloning van 10 miljoen lira (1,1 miljoen euro) op het hoofd van de bekende voormalige Turkse voetballer Emre Aşık.

Hij is een van de zeldzame voetballers die voor de 3 grote clubs uit Istanboel gevoetbald heeft: Galatasaray, Fenerbahçe en Beşiktaş.

Het was zijn vrouw Yağmur die de grote geldsom over had voor de dood van Emre Aşık. Volgens de media wilde ze een huurmoordenaar betalen om hem uit te schakelen en zijn lichaam goed te verbergen, maar het plan mislukte omdat Erdi Sungur, aan wie Yağmur het eerst gevraagd had, alles aan Aşık opbiechtte.

Beide personen worden nu in de Noordwestelijke provincie Düzce aangeklaagd wegens poging tot moord.

Foto: Emre Aşık

De aanklacht luidt dat Yağmur Aşık Sungur de opdracht had gegeven. Sungur getuigde dat hij een relatie had met Yağmur. Zij wilde blijkbaar het vermogen van haar man zo snel mogelijk erven, en daarvoor was ze tot alles bereid.

“Ik weigerde, maar toch gaf ze me ooit een stuk vlees waarop ik moest schieten. Ik probeerde, maar kon het niet, waarna Yağmur kwaad werd.”

Uiteindelijk raadde Sungur haar een man aan die veroordeeld was voor de moord op 3 mensen. Yağmur zou die man een wapen gegeven hebben.

Yağmur en Emre

Samen zouden ze dan een afgelegen plek gezocht hebben om het lichaam te begraven. Op het laatste moment zag de huurmoordenaar af van het plan. Binnenkort zal de datum van het proces bekend gemaakt worden.

Yağmur Aşık en Erdi Sungur worden nu vastgehouden door de politie, wachtend tot hun zaak voorkomt voor poging tot moord.

De ex-voetballer en Yağmur trouwde in 2012, en het huwelijk werd in Frankrijk voltrokken.

Het koppel heeft 3 kinderen. Emre Aşık was verdediger en haalde 34 caps bij het Turkse nationale team.

K.L.

(Bron: Hürriyet)