Foto: Toktaş heeft nog in de Süper Lig gespeeld, maar speelt nu bij Bursa Yıldırımspor in de Regionale Amateurliga.

Een voetballer uit de noordwestelijke provincie Bursa heeft de moord op zijn 5-jarig zoontje bekend. 11 dagen eerder verklaarden de autoriteiten dat het jongetje overleden was door ademhalingsmoeilijkheden. Er waren toen geen vermoedens van kwaad opzet.

Op 23 april bracht voormalig Süper Lig-speler Cevher Toktaş zijn zoon binnen in het ziekenhuis. Het kind hoestte en had hoge koorts. Prompt plaatsten de dokters zowel de zoon als de vader in quarantaine, omdat het kind typische symptomen van COVID-19 vertoonde.

Dezelfde dag, enige tijd later, riep Toktaş de dokters op met de melding dat zijn zoon nog maar moeilijk adem kon halen. De dokters brachten hem in allerijl naar de intensieve zorgen, maar nog geen 2 uur later overleed hij daar.

In eerste instantie werd het als een natuurlijk overlijden beschouwd. Ademhalingsmoeilijkheden komen namelijk veel voor bij COVID-19-patiënten en men ging niet uit van kwaad opzet. Maar 11 dagen na het incident is Toktaş naar de politie gestapt en heeft zijn misdaad bekend.

Aan de politie verklaarde hij dat hij zijn zoon heeft verstikt met een hoofdkussen toen ze alleen in de kamer waren.

“Mijn zoon lag op zijn rug en ik drukte een kussen op zijn gezicht. Een kwartier lang. Ik drukte voortdurend op het kussen zonder los te laten. Mijn zoon was al die tijd aan het spartelen. Toen hij niet meer bewoog, haalde ik het kussen weg. Dan riep ik om hulp, zodat niemand me zou verdenken,” verklaarde hij.

Over zijn motieven zei Toktaş dat hij zijn zoon doodde, gewoon omdat hij hem “niet graag zag.”

“Ik heb mijn jongste zoon nooit graag gezien, al vanaf zijn geboorte niet. Waarom weet ik niet. De enige reden waarom ik hem die dag heb vermoord, is omdat ik niet van hem hield. Ik heb geen mentale problemen,” luidt het.

Toktaş werd gearresteerd en zal aangeklaagd worden voor “moord op een nauwe verwante.” Daar staat in Turkije levenslang op. De rechter liet ook een autopsie uitvoeren op het lichaam van het kind.

Bron: Sabah

S.V.R.