Een Turkse universiteit heeft een plaats gekregen in een lijst met de 100 groenste campussen van de wereld.

De Technische Universiteit Istanbul Technical (ITU) werd 77e op de Green Metric-lijst, zei prof. Mehmet Karaca, de rector van de universiteit, op donderdag. Vierentwintig Turkse universiteiten stonden op de lijst, die maandag werd vrijgegeven en waaraan 619 campussen deelnamen.

ITU was de enige Turkse universiteit die in de top 100 terechtkwam. Bulent Ecevit Universiteit, Ankara Universiteit, Yeditepe Universiteit en Sabanci Universiteit stonden respectievelijk op plaats 190, 194, 225 en 284.

Karaca zei dat ze sinds 2013 bezig waren met het opzetten van een groene campus. “Onze inspanningen zullen onverminderd doorgaan”, zei hij.

Initiatief van Indonesië

The Green Metric – gestart in 2010 – is een initiatief van de Universiteit van Indonesië en de indicatoren omvatten onder meer inrichting en infrastructuur, energie en klimaatverandering, afval, water, transport en onderwijs. In 2010 stond alleen de Bilkent Universiteit van Ankara op de lijst.

De Nederlandse Wageningen Universiteit (foto hieronder) staat op de eerste plaats in de lijst, gevolgd door de Britse Universiteit van Nottingham en de Amerikaanse Universiteit van Californië – Davis.

Bron: Anadolu