President Recep Tayyip Erdogan geeft aan plannen te hebben voor een politieke overzeese campagne in Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië. Verschillende Europese naties legden een verbod op betreffende het voeren van Turkse politieke campagnes binnen hun landgrenzen.

Erdogan in een interview op zijn weg terug van Zuid-Korea: “In een politiek landschap waar verschillende Europese naties het voeren van een Turkse campagne binnen hun landgrenzen verbieden kies ik ervoor samen te komen met onze Turkse burgers in het buitenland in Bosnië-Hercegovina. De bijeenkomst zal plaatsvinden in een grote hal in Sarajevo.”

“Ik ben er aan de andere kant van overtuigd dat de Turkse burgers in het buitenland, ondanks het verbod, er toch nog steeds voor zullen kiezen campagne te voeren in Europa.”

De politieke rally wordt verwacht plaats te vinden op 20 mei. Een officiële aankondiging moet echter nog volgen.

Turkije houdt op 24 juni vervroegde parlementaire en presidentiële verkiezingen. De verkiezingen vallen 1,5 jaar vroeger dan gepland.

Duitsland, Oostenrijk en Nederland kondigden aan dat zij Turkse politici niet zullen toelaten campagne te voeren binnen hun staatsgrenzen wegens bezorgdheid voor allerlei problemen ten gevolge van dergelijke politieke acties.

Hurriyet

KV