De moeder van de Turkse Nederlander Mustafa Kus werd een aantal dagen geleden opgenomen in het ziekenhuis wegens ademhalingsproblemen. Sinds die dag hield hij een soort van videodagboek bij op Facebook die het aandacht trok van heel wat sociale-media gebruikers. “Wat een geweldige zoon heeft je moeder op aarde gezet”, reageert Eva.

“Kus haar, voel haar, dat is de enige voeding die ze nodig heeft”, schrijft Monique.

In één van zijn videoboodschappen waar hij probeert om zijn moeder eten te geven schrijft Mustafa Kus: “Ze is vergeten hoe ze moet slikken waardoor ze niets meer binnenkrijgt…Neem mijn leven, hier ik bied mijn leven aan haar. Pak het van mij en geef het aan haar…Maar dan slaat de pijn toe, pijn door het besef dat mama nog kort te leven heeft. Ik verga van verdriet…Ik durf mijn moeder morgen niet mee te nemen om thuis elke dag te moeten zien hoe mama beetje bij beetje zal sterven..Ik heb zoveel gehuild dat ik geen tranen meer heb. Mijn ogen zijn uitgedroogd en doen pijn…Mama ik kan niets voor je doen. Ik kan alleen maar toekijken hoe jij elke dag wegglijdt…Doe toch uw best, eet en drink toch iets!! Ik smeek het u, eet wat zodat je u kan versterken. Mama als u niet eet dan raak ik u kwijt! Eet toch wat moedertje”.

video