Aan de Amsterdamseweg in Arnhem vind je de stijlvolle wenkbrauwstudio Meyqueens van de 24-jarige Meyra Nazli Kaya.

Op zeventienjarige leeftijd begon zij met het epileren van wenkbrauwen en dat groeide uit tot een succesvolle beauty- en wenkbrauwstudio. “Ik heb nooit opgegeven.”

Meyra is master in wenkbrauwen. Ze volgde verschillende cursussen en maakt nu elke dag vrouwen blij met behandelingen.

“Wenkbrauwen zorgen grotendeels voor de uitstraling van iemand”, vertelt Meyra. Voor Meyra zijn de vrouwen die langskomen niet alleen klanten, maar ook vriendinnen.

“Met sommige meiden lach en huil ik. Ik kan alles bij ze kwijt en zij bij mij. Ik vind het belangrijk dat ze zichzelf kunnen zijn bij mij en daarom probeer ik een persoonlijke band met ze op te bouwen.”

“Een afspraak maak je via Whatsapp, waardoor je meteen contact hebt met mij. Je weet van tevoren precies wie je wenkbrauwen gaat doen.”

Speciaal moment

“Wat me altijd is bijgebleven is dat ik een wenkbrauwbehandeling mocht doen bij een vrouw die chemo kreeg, ongeveer twee jaar geleden. Ze benaderde me op Instagram met de vraag of ik haar wenkbrauwen wilde tatoeëren, omdat ze die verloren was tijdens de chemokuur. Dat wilde ik maar al te graag doen en na de behandeling was ze ontzettend blij. Ik maakte haar weer zoals ze was vóór de chemo; ik gaf haar haar uitstraling weer terug.”

“Toen haar man haar zag met wenkbrauwen, kreeg hij zelfs tranen in zijn ogen. Ze wilden gewoon betalen, maar dat weigerde ik. Ik heb de behandeling helemaal gratis gedaan en omdat ze zo tevreden was. Ik heb besloten dat ik vrouwen die chemo krijgen en toestemming hebben van hun dokter gratis behandel.”

Zeven jaar geleden epileerde Meyra de wenkbrauwen van haar vriendinnen als hobby. Daar bleek ze goed in te zijn, waardoor steeds meer vriendinnen bij haar langskwamen. Meyra:

“Mijn vriendinnen vertelden aan andere meiden dat ik goed kon epileren en zo begon het balletje te rollen en kreeg ik steeds meer klanten. Ik maakte op een gegeven moment een Instagram-account aan en kreeg steeds meer volgers.”

Eigen plek

Meyra begon steeds meer verschillende behandelingen aan te bieden. Ze epileert, verft wenkbrauwen, tatoeëert wenkbrauwen, geeft acnebehandelingen en doet lash lifting. Terwijl haar bedrijf groeide, bleef ze dromen over een eigen studio.

Zeven jaar later was het zover en opende ze haar salon aan de Amsterdamseweg. “Ik heb echt naar het moment toegeleefd dat ik mijn eigen studio zou hebben, het was mijn droom. Ik ben enorm trots dat het me gelukt is. De locatie van mijn studio is al helemaal perfect.”

De weg naar haar eigen salon was soms zwaar. “Je hebt altijd mensen die niet in je geloven, maar je moet juist blijven volhouden. Ik had vrienden die misbruik van me maakten en vroegen om gratis behandelingen.”

“Zodra ik nee zei, wilden ze geen vrienden meer met me zijn. Ze gunden me niks en waren jaloers. Daar moet je niks van aantrekken en juist doorgaan”, vertelt Meyra.

“Mijn werk draait niet alleen om geld, ik wil dat vrouwen zich goed voelen. Elke dag is anders, want je hebt steeds iemand anders op je behandelstoel liggen.”

Verder is Meyra trots: “Ik wil graag een voorbeeld zijn voor andere Turkse meiden die een onderneming willen beginnen.”

Bron: Nederlandse media