Er zullen snel maatregelen getroffen worden om het inflatiepercentage onder de tien percent te drijven. Dat heeft Berat Albayrak, Turkse minister van Financiën, donderdag meegedeeld.

Zodra het inflatiepercentage onder de tien percent staat, kan de overheid zich focussen om het verder naar beneden te drijven om hun doelstelling te bereiken.

Speculatie over de onafhankelijkheid van de centrale bank van Turkije noemt Albayrak ‘onaanvaardbaar’. De Turkse minister van Financiën verklaarde dat de centrale bank beter zal werken dan ooit te voren.

Stabiele groei van de Turkse economie

Een gecontroleerd overzicht van het budget, structurele hervormingen en het bereiken van de inflatie onder de tien percent staan centraal in het nieuwe beleid van de Turkse centrale bank, zegt Albayrak. ‘Het beleid van de bank wordt gevormd met het doel voor het bereiken van een stabiele en duurzame groei van de Turkse economie’.

Er is een toename van meerdere buitenlandse investeerders die interesse tonen in Turkije, verzekerde de Turkse minister van Financiën Albayrak.

Berat Albayrak werd recent benoemd als minister van Financiën in het nieuwe Kabinet van schoonvader en onlangs herkozen president van Turkije, Recep Tayyip Erdoğan. Voordien diende Albayrak als minister van Energie en Natuurlijke Hulpbronnen.

M.S.

Sabah