Op een drukke weg in het district Alibeyköy in Istanboel werd verkeersagressie gepleegd tegen een jonge vrouw. Een video van het incident ging viraal op sociale media.

Een man, Emre Etyemez, sneed de vrouw, Sena Koçak, te pas af en beschadigde haar wagen, terwijl hij haar uitschold. Hij sloeg een raam van de wagen in, en reed daarna weg alsof er niets gebeurd was. Toch kon de politie hem later inrekenen.

Het incident veroorzaakte veel woede op sociale media. Aan Demirören Agency legt Koçak uit wat er gebeurde. Bovendien klaagt ze over de omstaanders die niet reageerden. Ze vertelt hoe ze woorden kreeg met Etyemez die op de rijstrook naast haar reed.

De man begon haar uit te schelden, en kreeg daarbij hulp van de vrouwen die bij hem in de wagen zaten. Al snel stapte hij uit en bedreigde hij haar fysiek. Hij sloeg haar op haar hoofd en armen, en trok haar hoofddoek weg. Ze liet haar verwondingen vaststellen in het ziekenhuis, en diende officieel klacht in.

“Ik was in een kwetsbare positie. Niemand kon hem tegenhouden. Er waren genoeg omstaanders, maar de man was echt wild.”

Nu de aandacht voor het toenemende geweld tegen vrouwen stijgt, hoopt ze dat haar aanvaller de zwaarst mogelijke straf krijgt.

“Hij had een mes kunnen trekken waarmee hij me zwaarder had kunnen verwonden. Misschien had hij wel de bedoeling om me te vermoorden, maar niemand durfde tussen beide komen. Toen hij me aanviel, kon ik me al die vrouwen vanop het nieuws voorstellen die door een man vermoord werden.”

Etyemez werd door de politie ondervraagd, en daarna voorgeleid bij een rechter.

K.L.

(Bron: Hürriyet)