De Turkse budgetluchtvaartmaatschappij Pegasus Airlines heeft laten weten dat de maatschappij haar vluchten naar Rusland tijdelijk opschort naar aanleiding van de sancties die aan Moskou zijn opgelegd in verband met zijn militaire inval in Oekraïne.

De maatschappij verklaarde in een persbericht dat sancties en beperkingen worden opgelegd aan verzekerings-/herverzekerings-, leasing-, exploitatie- en onderhoudsdiensten op vluchten van en naar de Russische Federatie, in overeenstemming met een verordening van de Europese Unie.

“Vanwege de operationele risico’s die uit deze situatie voortvloeien, worden alle vluchten van Pegasus Airlines van en naar de Russische Federatie tijdelijk opgeschort met ingang van, en met inbegrip van, 13 maart 2022, tot en met 27 maart 2022,” aldus het bedrijf in de verklaring.

In de verklaring wordt benadrukt dat passagiers recht hebben op gratis ticketwijzigingen en volledige terugbetaling op vluchten naar Moskou, Sint-Petersburg, Mineralnye Vody, Grozny, Makhachkala en Krasnodar tussen de gespecificeerde data.

Opschorting

Ondertussen heeft ook de nationale luchtvaartmaatschappij van Kazachstan, Air Astana, besloten haar vluchten naar Rusland op te schorten.

Air Astana, die vluchten naar verschillende bestemmingen in Rusland uitvoert, zei dat het ernaar streefde “de vluchten zo snel mogelijk te hervatten”.

Het besluit van de maatschappij betekent dat er geen directe verbindingen meer zijn tussen Moskou en de grootste stad van Kazachstan, Almaty.

Russen en buitenlanders die Rusland willen verlaten en ernaar willen terugkeren, hebben de verbinding met Almaty en verbindingen met steden in andere ex-Sovjetlanden die niet deelnemen aan de sancties tegen Moskou gebruikt als doorgangspunten.

Bron: Hürriyet