De Turkse defensiegigant ASELSAN gaf eerder deze week aan dat het samen met Roketsan, TÜBITAK en SAGE business partnership, een akkoord heeft ondertekend dat gaat over het opstarten van een langdurig en verreikend defensieproject voor het onder-secretariaat van de defensie-industrie.

In de verklaring voor de Turkse beurs in Borsa, Istanbul, staat dat ASELSAN een aandeel en investering deed in het project van 869 miljoen Turkse lira wat neerkomt op een 187,6 miljoen euro. De beloofde leveringen en bestellingen zullen vervolledigd en geleverd worden in 2021.

Meest waardevolle onderneming

ASELSAN werd recent Turkije´s meest waardevolle onderneming met een marktwaarde van 44,8 miljard Turke lire of  9,67 miljard euro.

ASELSAN ontwerpt, ontwikkeld en produceert militaire communicatiesystemen, radars, elektronische oorlogssystemen, elektronische optische apparatuur en ten slotte algemene defensie- en wapensystemen gebruikt door de Turkse militairen. Daarnaast exporteert het bedrijf ook wapens naar het buitenland.

Het bedrijf werd in 2016 gerankt als de 58ste grootste onderneming in de wereld op vlak van defensie, aldus een artikel uit de Verenigde Staten door het prestigieuze weekblad: Defense News.

Sabah