President Recep Tayyip Erdogan heeft een rechtszaak van 1 miljoen lira (145.419 euro) aangespannen tegen CHP-politicus, Engin Özkoç, op beschuldiging van smaad.

Erdoğan’s advocaat, Hüseyin Aydın, schreef op Twitter dat de rechtszaak een gevolg is van Özkoç ‘s “schaamteloze opmerkingen” aan het adres van de president. Minister van Justitie, Abdülhamit Gül, zei dat er een samenvatting van de rechtsprocedure naar het parlement zal worden gestuurd.

Özkoç had Erdogan tijdens een persconferentie bekritiseerd omwille van zijn opmerkingen over de Turkse troepen die werden gedood in de noordwestelijke Syrische provincie Idlib.

Het Openbaar Ministerie van Ankara startte ook een onderzoek naar Özkoç voor het “belediging van de president”. Later op de dag hield Özkoç een toespraak tijdens een zitting in het Grote Nationale Assemblee.

Op 4 maart brak er in het parlement een gevecht uit tussen AKP en CHP-afgevaardigden toen Özkoç aan het woord kwam. Er zijn meerdere gewonden gevallen in het grootste parlementaire gevecht van de afgelopen jaren.

Hurriyet

O.A.