Murat Mihran İşler, een Turks-Armeense veteraan van het Turkse leger die streed tijdens de Turkse invasie van Cyprus in 1974, werd op 22 augustus begraven in Istanbul.

Er werd een begrafenisceremonie gehouden voor de 64-jarige veteraan in de Armeense Maagd Maria Kerk in de Kumkapı wijk. Zijn vrouw Maryam en zijn 3 zonen Aliksan, Arda en Sevan waren aanwezig, alsook de garnizoenscommandant van Istanbul Sadettin Alp Ergin, een aantal leden van de Turkse Oorlogsveteranenvereniging, religieuze figuren en kennissen.

Aartsbisschop Mağakya Beskisizyan zei tijdens de ceremonie dat İşler, die al sinds 1979 in Istanbul woont, zeer succesvol was in de juwelensector en een vermaard figuur was in de Grote Bazaar.

Turkije lanceerde op 20 juli 1974 de Cypriotische Vredesoperatie als garantsteller nadat troepen tussenbeide kwamen in het noordelijk deel van Cyprus als reactie op de Griekse couppoging. Het doel van deze staatsgreep was de annexatie van het eiland door Griekenland en het oprichten van de Helleense Republiek Cyprus. Zo’n 498 Turkse soldaten lieten het leven bij de ingreep.

Hurriyet