De Turkse minister van Milieu en Urbanisatie zei woensdag dat Turkije en Rusland volop bezig zijn met het uitbreiden en versterken van hun bilaterale betrekkingen.

“Turkije en Rusland werken samen op vlak van energie, bouw, toerisme en vrijwel elk ander gebied,” haalde Murat Kurum aan op een gezamenlijke persconferentie met de Russische minister van Bouw en Huisvesting Vladimir Yakushev. De twee ministers kwamen samen op het International Real Estate Investment Forum in Moskou.

Kurum zei dat het huidige handelsvolume tussen de twee landen fel is gegroeid en elke dag blijft verder groeien. “Wij zullen het mogelijke doen om onze relaties nog sterker te maken,” zei hij. Kurum gaf ook aan dat het Turkse kabinet regelingen treft om de reis- en burgerschapsprocedures naar Turkije te versoepelen. Turkije ontving vorig jaar bijna 5 miljoen Russische bezoekers. Men verwacht dat dit cijfer dit jaar zal stijgen tot 6 miljoen.

Na de persconferentie knipte Kurum samen met andere deelnemers het lint door om het forum te openen dat zal lopen tot het einde van de week.

Hurriyet

O.A.