Mustafa Varank, de Turkse minister van Technologie

Turkije presenteert deze week prototype van eerste zelf ontworpen auto

Op 27 december zal Turkije het prototype onthullen van de eerste ‘elektrische’ auto van eigen makelij. Dat heeft de president bekendgemaakt.

President Recep Tayyip Erdoğan deed die uitspraak vorige week in Maleisië, op de top van islamitische wereldleiders in Kuala Lumpur.

 

De ceremonie zal doorgaan in Gebze, een district van de noordwestelijke provincie Kocaeli, zei Erdoğan in een interview.

Gebze, Kocaeli, Turkije

Iets later postte Mustafa Varank, de Turkse minister van Technologie, twee foto’s op Twitter. Er waren twee voertuigen op te zien, afgedekt met dekens, met het logo van de Turkse Automobielinitiatiefgroep (TOGG).

Op de ene foto staat Varank alleen voor de twee voertuigen; op de andere poseert hij samen met zes medewerkers van Turkse bedrijven die aan de productie meewerkten.

In juni 2018 sloegen vijf Turkse industriegiganten de handen in elkaar om tot het eerste Turkse automerk te komen: de Anadolu groep, BMC, de Kok groep, Turkcell en de Zorlu-holding, samen met de koepelorganisatie de Verenigde Kamers van Koophandel.

Bron: Hürriyet

S.V.R.