COVID-19: Turkse burgers hebben recht op 5 gratis mondmaskers per week

De Turkse post- en telegraaforganisatie (PTT) begint deze week met de gratis verzending van mondmaskers. Elke burger die zich geregistreerd heeft op de nationale webwinkel ePttAVM.com, kan elke week een pakket van 5 mondmaskers toegezonden krijgen.

Dat wordt dan gratis thuis geleverd met de dienst PTT Cargo. Mensen jonger dan 20 en ouder dan 65, die een uitgaansverbod opgelegd kregen, komen niet in aanmerking voor de gratis mondmaskers. Dat beslisten het ministerie van Transport en Infrastructuur, en het ministerie van Volksgezondheid zondag. De beslissing werd genomen omdat de overheid het dragen van mondmaskers in het openbaar verplicht stelt om verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

 

Op zondagavond meldde minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca dat meer dan 1.000 Turken die COVID-19 opliepen, genezen zijn verklaard. Er waren toen officieel ook 574 mensen aan de ziekte bezweken. Gisteren stierven 73 Turken als gevolg van het virus.

Het virus wordt verspreid via druppeltjes die vrijkomen bij het hoesten of niezen. Bij de meeste mensen veroorzaakt het milde tot matige symptomen. Bij sommige mensen, voornamelijk ouderen of mensen met bijkomende ziektes, kan het een longontsteking veroorzaken, en tot de dood leiden.

K.L.

(Bron: Daily Sabah)