Li Ming, manager van ZTE voor Centraal- en Oost-Europa

Turkijes dynamische structuur, jonge bevolking en goed opgeleide werkkrachten lenen zich voor investeringen, volgens de baas van het Chinese ZTE.

Om de economie vooruit te stuwen, zou Turkije zijn infrastructuur moeten verbeteren op het gebied van bijvoorbeeld transport, openbare diensten en telecommunicatie. Dat zegt althans een topmanager van de Chinese telecomgigant ZTE.

Turkijes dynamische structuur, jonge bevolking en goed opgeleide werkkrachten maken van het land een potentiële basis voor investeringen, heeft Li Ming (manager voor Centraal- en Oost-Europa van ZTE) gezegd in een interview met Anadolu Agency.

Turkije is het economisch zwaartepunt van Midden-Oosten en Oost-Europa

Volgens Li is Turkije het economisch zwaartepunt van het Midden-Oosten en Oost-Europa, omdat het functioneert als een brug tussen Oost en West.

Zijn jonge bevolking maakt het land aantrekkelijk voor de ICT- en telecommunicatie-industrie, voegde hij eraan toe.

Li legde uit dat ZTE vorig jaar meer dan $100 miljoen heeft geïnvesteerd in de Turkse provider Netas. “Dat laat zien dat we veel vertrouwen hebben in Turkije, dat we sterk geloven in het Turkse potentieel en groeikansen, en dat we vast van plan zijn om langetermijninvesteringen te doen in Turkije. Zodoende hebben we dit lokaal bedrijf geholpen met onze technologie en expertise op het gebied van verkoop, en dat komt de Turkse markt op lange termijn ten goede.”

10 jaar in Turkije

Netas is een grote producent en leverancier van telecommunicatie-uitrusting en systeemintegratiediensten. Het levert aan ondernemingen en telecomoperatoren in Turkije en het Midden-Oosten.

ZTE werd opgericht in 1980 en is nu al meer dan 10 jaar actief in Turkije, aldus Li. Het bedrijf stelt bijna 80 mensen te werk in Turkije, bijna de helft daarvan zijn Turken.

“We proberen hier stap voor stap een afdeling op te bouwen die rendeert op lange termijn, en de strategische ligging van Turkije komt ons daarbij goed uit,” aldus Li. Volgens hem draait de Turkse afdeling nu beter dan vroeger dankzij de inspanningen van de regeringen om hervormingen door te voeren.

Geografische locatie van Turkije

De geografische locatie van Turkije is voor hen ideaal, zo zegt Li, omdat ze zorgt voor een unieke combinatie tussen oosterse en westerse cultuur.

Hij voegde er nog aan toe dat de Turkse mensen warm van hart zijn, en opener dan hij zich had voorgesteld voor hij naar Turkije kwam.

“Turkije is ook een heel dynamisch land dat energie uitstraalt, en het springt onmiddellijk in het oog in deze regio,” zo besloot hij.

Anadolu Agency

S.V.R.