Het aantal toeristen van het Verenigd Koninkrijk zou met 30% stijgen voor de volgende zomer, volgens de voorspellingen van de grootste touroperator.

De aankondiging viel tijdens de ‘Turkije Toerisme Week’, die gehouden werd tussen 18 en 22 april. Jet2holidays verklaarde dat het aantal in toeristen nog net niet het niveau van 2016 zal halen, maar dat men in 2018 een scherpe stijging kan verwachten.

Vakantiebestemming

De CEO van Jet2holiday, Steve Heapy, sprak zich uit in Travel Weekly magazine en liet verstaan dat “er een zeer grote vraag is naar Turkije als vakantiebestemming”.

De invoering van het controversieel verbod, van elektronica op vliegtuigen in sommige landen leidde tot vele negatieve reacties, verklaarde Heapy. De V.S. en het Verenigd Koninkrijk besloot in maart om een verbod toe te passen, waardoor er op vluchten geen elektronica meer mocht gebruikt worden.

Vervangtoestel

De voorzitter van Turkish Airlines, Ilker Ayci, had de pers meegedeeld dat zij aan een alternatief werken, waarbij passagiers die hun laptop op voorhand afgeven, zullen worden voorzien met een vervangtoestel.

Alle passagiers zullen genieten van gratis internet en Wi-Fi, voegde Ayci eraan toe. De meest geliefde Turkse bestemmingen zijn Antalya, Bodrum en Dalaman. Allen zijn populaire kuststreken onder de toeristen.

Meer dan 2.5 miljoen Britse toeristen bezochten Turkije in 2014 en 2015, maar dat aantal daalde naar 1.7 miljoen in 2016.

AA