YPG/PKK terroristen voerden woensdag vergeldingsacties uit gericht tegen burgers in Turkije, nadat Ankara ‘Operatie Ontluikende Vrede’ lanceerde in Noord-Syrië. Dit doet Turkije uit zelfbehoud, maar ook om een bufferzone op te bouwen waar vrede, veiligheid en stabiliteit verzekerd kunnen worden.

Ceylanpınar

Twee mortiergranaten werden vanuit Syrië afgevuurd richting het Turkse district Ceylanpınar, een district in de zuidoostelijke provincie Şanlıurfa.

Ook werden zes raketten afgevuurd vanuit Kamishli, deze kwamen terecht in het Turkse Nusaybin. Een huis werd geraakt door een mortiergranaat, afgevuurd door PKK/YPG terroristen. Er vielen geen doden of gewonden, aldus de Turkse media.

Nusaybin, Mardin, Türkiye

Eufraatschild en Olijftak

Sinds de start van de operaties Eufraatschild in 2016 en Olijftak in 2018 heeft Turkije het Noordwesten van Syrië bevrijd van zowel Daesh- als YPG/PKK-terroristen. Daardoor konden ondertussen al bijna 400.000 mensen die het geweld ontvlucht waren, naar huis terugkeren.

Terroristische organisatie

De PKK, een groep die in Turkije, de VS en de Europese unie bekend staat als terroristische organisatie, voert al meer dan 30 jaar een terreurcampagne in Turkije. Daarbij kwamen al meer dan 40.000 mensen om het leven, ook vrouwen, kinderen en baby’s. De YPG is de Syrische tak van deze terreurbeweging.

Sabah